Webwinkel Keur

Home  /  Rolsteigermateriaal  /  Rolsteiger onderdelen  /  Voorloopleuningen

Voorloopleuningen

IjprihvNrEGg0d26B3GMmw_0835673ags voorloopleuning_a_3726460.pngags voorloopleuning_3726522.jpgags xs_speedlock_leuningframe_3726772.jpgasc_voorloopleuning_a_372854.pngasc_voorloopleuning_b_372885.pngasc_voorloopleuning_3728694.png
Steiger ladderspecialist - Voorloopleuningen.
 
Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft.
We leggen hieruit wat deze nieuwe regelgeving inhoudt en hoe je je bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.
 
Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.
€ 153,67 incl. 21% btw € 127,00 excl. 21% btw
Voorraad: 10
In winkelwagen Offerte aanvragen
Levertijd: 1-2 werkdagen na betaling van de factuur (uit voorraad); tenzij anders vermeld Gratis verzending

Steiger & Ladderspecialist Voorloopleuningen.

 

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft Steiger & Ladderspecialist speciale voorloopleuningen ontwikkeld.

 

Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren.

 

Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1.

 

Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, heb je genoeg aan 1 voorloopleuning. 

 

Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht.

Voor het aanpassen van een traditionele rolsteiger met diagonaal en horizontaal schoren kun je eenvoudig 1 of meerdere voorloopleuningen aanschaffen.

 

Je kunt deze als aanvulling gebruiken en de voorloopleuning telkens na het plaatsen van het platform vervangen door je eigen horizontaal en diagonaal schoren om de voorloopleuning vervolgens te gebruiken voor het opbouwen van het volgende platform.

Omdat dit veel extra tijd in beslag neemt kun je er ook voor kiezen om de horizontaal en diagonaal schoren van je bestaande steiger helemaal te vervangen door voorloopleuningen. Je kunt dan de voorloopleuningen plaatsen, het platform aanbrengen, omhoogklimmen en de volgende laag leuningen met platform plaatsen.

Er zijn 2 verschillende types voorloopleuningen; het standaard AGS en het compacte AGS XS systeem.

 

Officiële berichtgeving vanuit de Inspectie SZW en VSB betreffende voorloopleuningen:

 

Advies ten aanzien van de nieuwe veiligere opbouwmethoden rolsteigers per 1-1-2018

(opgesteld door Inspectie SZW en VSB)

In 2011 heeft de Inspectie SZW aan de VSB gevraagd om nieuwe systemen / opbouwmethoden te ontwikkelen om het veilig werken met rolsteigers te verbeteren (met name tijdens de op- en afbouw).

Uitgangspunt hierbij is dat de randbeveiliging van een platform, bestaande uit minimaal een heupleuning, altijd is aangebracht voordat het platform wordt betreden. Vanzelfsprekend moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen en kantplank zijn voorzien.
Inspectie SZW heeft met de VSB afgesproken dat de branche een jaar de tijd krijgt voor deze ontwikkeling. Introductie heeft plaatsgevonden tijdens de Bouwbeurs 2013.

Er zijn verschillende systemen ontwikkeld door fabrikanten en leveranciers die aan dit veiligheidsniveau voldoen. In hoofdlijnen kunnen die zijn:

 • het aanbrengen van tijdelijke heupleuningen en eventueel knieleuningen
 • het aanbrengen van definitieve heupleuningen en eventueel knieleuningen
 • het aanbrengen van samengestelde systeemelementen die leuningwerk en diagonalen vervangen

De nieuwe veiligere opbouwmethoden zijn thans opgenomen in het vernieuwde A-blad rolsteigers (april 2016), met daarin de vermelding dat de veiligere opbouwmethoden verplicht worden per 1 januari 2018.

Het vernieuwde A-blad rolsteigers zal worden opgenomen in diverse Arbo catalogi en krijgt daarmee meer betekenis. Arbocatalogi volgen de stand van de techniek en geven invulling van door de overheid gestelde doelvoorschriften om gezond en veilig te kunnen werken.

Als u gebruik maakt van in een (goedgekeurde) Arbo catalogus aangeboden maatregel, voldoet u aan hetgeen de Inspectie SZW (Arbowetgeving) van u verlangt.

Dit betekent niet dat alleen op de beschreven wijze aan de doelvoorschriften kan worden voldaan.

Bent u in staat om op een andere aantoonbare manier hetzelfde beschermingsniveau te bieden, dan bent u daar vrij in.

Bij de oude opbouwmethode is de kans groot dat het valgevaar niet afdoende wordt afgedekt.

Inspectie SZW wijst erop dat bij constatering van valgevaar geen concessies worden gedaan en in voorkomende gevallen zal overgaan tot stillegging van de werkzaamheden en het opleggen van een boete.

Dus wat er nu bedacht is, een hoop extra geld aan een rolsteiger uitgeven, terwijl u nog steeds niet Ergonomisch aan het werk bent, nog steeds als een Aapje moet klimmen, en niet normaal op elke hoogte kan werken……Bekijk deze films eens!

 Deel deze pagina:

'Veilig werken begint hier!'

Uw Steiger & Ladderspecialist - Sietse Booi

 • Professionele en eerlijke adviezen
 • Veilig online bestellen & betalen
 • Grootste assortiment online
 • 6 dagen per week tot 22:00
 • Scherpe & snelle offerte
 • Kwaliteitsmateriaal
 • Online sinds 2007
 • Direct leverbaar
Over ons
 
Button