Hulp nodig? Bel +31 (0) 6-22457774
24/7 online bereikbaar
Levertijd binnen 1 - 2 werkdagen
Professioneel en eerlijk advies

Uitwijkconsole

De Rolsteiger Dakconsoles en Uitwijkconsoles van Steiger & Ladderspecialist. 

Rolsteiger uitwijkconsoles, ook bekend als uitwijkplatforms of uitwijkbeugels, zijn speciale bevestigingsmechanismen die aan een rolsteiger worden toegevoegd om veilig werken op hoogte mogelijk te maken. Deze consoles of platforms worden gebruikt wanneer er obstakels, zoals gevels of dakranden, aanwezig zijn die het werken met een traditionele rolsteiger bemoeilijken.

De uitwijkconsoles aan een zijde van de rolsteiger bevestigd en creëren een stabiele werkplek voor de gebruiker. Ze bestaan ​​uit een stevige metalen constructie en hebben meestal een ingebouwde leuning voor extra veiligheid. Hierdoor kunnen werknemers veilig aan de zijkant van het gebouw werken zonder dat ze zich moeten manoeuvreren tussen de rolsteiger en het obstakel.

Het gebruik van uitwijkconsoles verhoogt de productiviteit en veiligheid van werknemers die op hoogte werken. Ze bieden een stabiele basis en beschermen tegen vallen of uitglijden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de uitwijkconsoles correct zijn geïnstalleerd en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen voordat ze worden gebruikt.

Het gebruik van rolsteiger uitwijkconsoles kan helpen bij het veilig werken op hoogte rondom obstakels en biedt een betere toegankelijkheid voor werknemers. Ze kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een rolsteiger om de veiligheid en efficiëntie op de werkplek te vergroten.

Loading...

Uitwijkconsole voor dakkapel

Met deze Steiger & Ladderspecialist uitwijkconsoles was het nog nooit zo makkelijk om aan een dakkapel te werken. Hoe herkenbaar is het wel niet dat dit een van de meest moeilijk te bereiken plekjes is wanneer u onderhoud wilt plegen. Dergelijke steigers worden ook wel uitwijkconsoles, of uitwijksteigers genoemd en zijn een perfecte aanvulling als accessoire op uw huidige rolsteiger.

Onze Steiger & Ladderspecialist uitwijkconsole wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en is geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik.

 • TÜV gecertificeerd
 • Voortaan makkelijk werken aan een dakkapel
 • Professioneel gebruik

Uitwijkconsole: een dakkapelsteiger bereikt iedere ruimte

In de praktijk zien we vaak dat bij de moeilijk te bereiken ruimtes er vreemde capriolen uitgehaald worden. Men gaat buiten de steiger hangen, werken, of zelfs het dakkapel beklimmen.

Dit alles zorgt voor gevaarlijke situaties die u gemakkelijk kunt vermijden met een uitwijksteiger. Deze steiger plaatst u als het ware naast uw bestaande rolsteiger, waardoor extra werkoppervlakte gecreëerd wordt.

Het maakt hierbij niet uit op welke hoogte u aan het werk bent, houdt natuurlijk wel rekening met de stabiliteit en veiligheid. Het schilderen, of opknappen was nog nooit zo makkelijk!

 • T-stuk is voorzien van kunststof omhulsel, dit voorkomt beschadiging
 • Professionele kwaliteit die uitwisselbaar is met diverse merken

Uitwijkconsole: het opbouwen van een dakkapelsteiger

Onze Steiger & Ladderspecialist uitwijkconsole is eenvoudig te bevestigen aan uw huidige rolsteiger.

Met de geleverde console set heeft u alle onderdelen in huis om uw rolsteiger nog beter te gaan benutten.

Monteer voordat u de steiger betreedt op de grond al een aantal dingen.

Onze dakkapelsteiger is universeel, dus u kunt zelf bepalen of u een brede (1.35 meter) of smalle uitwijksteiger (0.75 meter) wilt creëren. U koppelt nu het T-stuk, welke rust op het dak, aan de verstelbare console.

Beklim vervolgens de rolsteiger en zet de uitwijkconsole vast met de koppelingen. Als laatste plaatst u het platform, de horizontaalschoren, leuningframes en borgclips.

In vijf minuten opgebouwd, zo gemakkelijk ging dit! Let op: het T-stuk moet altijd op het dak rusten.

Dakkapelsteiger onderdelen

Onze uitwijkconsoles zijn telescopisch, wat inhoudt dat u zelf kunt bepalen hoe breed de constructie moet worden (135 of 75 cm). Wanneer u kiest voor de brede uitvoering heeft u twee platformen benodigd, bij de smalle uitvoering 1 platform. Bij een complete set worden altijd de volgende onderdelen meegeleverd.

 • 2x – Verstelbare console
 • 2x – T-stuk met kunststof voet
 • 2x – Koppeling om de uitwijksteiger te bevestigen
 • 1x of 2x* – Platform zonder luik
 • 2x – Horizontaal schoor
 • 2x – Leuningframe
 • 4x – Borgclips

* afhankelijk van breedte 1 of 2 stuks

Uitwijkconsole

Een uitwijkconsole kopen kan via onze website. Onze producten zijn van professionele kwaliteit en zijn uitwisselbaar met diverse merken zoals Altrex - Skyworks. Voor andere rolsteigeronderdelen kunt u het beste naar de pagina steigermaterialen gaan op onze site. 

Het Steiger & Ladderspecialist Sales Team staat gereed voor al uw vragen en of wensen te beantwoorden.

Veilig werken begint hier!

Uw Steiger & Ladderspecialist - Sietse Booi

 • Professionele en eerlijke adviezen
 • Veilig online bestellen & betalen
 • Grootste assortiment online
 • 6 dagen per week tot 22:00
 • Scherpe & snelle offerte
 • Kwaliteitsmateriaal
 • Online sinds 2007
 • Direct leverbaar
Over ons
 
Button