Webwinkel Keur

Home  /  BoDu- Vachtvilten

BoDu- Vachtvilten

Bij Bodu_vachtvilten

Bij ons maak je een ‘vegetarische vacht’ door een afgeschoren vacht op een wollen ondergrond te vilten. Het lijkt dan op een schapenhuid, maar is van een schaap dat nog gewoon rondloopt! Het leuke is dat je het vacht in elke gewenste vorm kunt maken (rond, ovaal, vierkant, hart), of gewoon in de vorm van een schaap zoals de vacht van het schaap is geschoren.

Bij Bodu vachtvilten bieden wij voor € 65,00 een gezellige workshop aan, je maakt je eigen vacht in gewenste maat en soort vacht. Soorten vachten die wij hebben zijn wit kortharig (van de Texelaar) wit langharig (Schoonebeeker heideschaap), bruin kortharig of bonte vachten. Ook hebben wij  grijze langharige vachten die alleen geschikt zijn voor het maken van een muurhanger. Tijdens een workshop kun je ook kiezen om je eigen muurhanger te maken, een prachtig stoer item, echt een blikvanger voor je interieur!

Maar naast lekker actief bezig zijn bieden wij tijdens onze workshop ook altijd koffie met zelfgebakken lekkernij en een lunch, dit is allemaal bij de prijs inbegrepen!

De techniek van het vachtvilten

Vilt was vermoedelijk de eerste vorm van textiel die de mens maakte, en ging de uitvinding van het vilt die van het weven en het breien ruimschoots voor. De oudste bewaarde viltresten dateren van ca. 6500 voor Christus en werden gevonden in Klein-Azië . in Azie wordt vilt al sinds jaar en dag gebruikt voor wanden, daken, bedden, maar ook kleding als jassen, schoenen en hoeden. De Romeinen gebruikten het vilt zelfs ter bescherming in hun wapenuitrusting, het beschermde hun tegen de ijzeren wapens en zelf tegen vuur.

Het verhaal gaat dat het vilten ook per toeval werd ontdekt, doordat men plukjes wol op de zool van de schoen legde omdat dit lekker warm was, zo ontstond door warmte, en wrijving een mooie platte zool.

Dat is ook het principe van vilten;

wrijving tussen wol, met zeep en warm water. Doordat wol op kaardvlies (gekaard wol) wordt gelegd en we dit gaan behandelen met warm water, zeep en wrijving gaan de schubben uit elkaar staan en fungeren als soort haakjes, die door wrijving aan elkaar haken en zo ontslaat er een mooi kleed!

 

 

 

 

 

'Veilig werken begint hier!'

Uw Steiger & Ladderspecialist - Sietse Booi

  • Professionele en eerlijke adviezen
  • Veilig online bestellen & betalen
  • Grootste assortiment online
  • 6 dagen per week tot 22:00
  • Scherpe & snelle offerte
  • Kwaliteitsmateriaal
  • Online sinds 2007
  • Direct leverbaar
Over ons
 
Button